Armoedebestrijding in Moldavië

Deze keer ondersteunen we mensen die in armoede leven in Moldavië. In samenwerking met een organisatie ter plaatse zorgen we ervoor dat er pakketten met levensmiddelen worden bezorgd aan de allerarmsten. is het mogelijk om rechtstreeks in behoeften te voorzien. Zonder tussenkomst van dure transportbedrijven, want alle goederen worden ter plaatse gekocht. Zo helpen we niet alleen de gezinnen onder de armoedegrens, maar stimuleren we ook de plaatselijke economie en blijft er niets aan de strijkstok hangen.

We zijn blij weer een project te hebben gevonden waarin we op deze manier te werk kunnen gaan!

De doelgroep voor onze pakketten bestaat uit gezinnen zonder werk, zonder inkomen. Ze moeten overleven, terwijl de voedselprijzen en de kosten van energie maar blijven stijgen. De arme gezinnen leven ieder jaar weer met de vraag: overleven we de wintermaanden? Wat zou het mooi zijn als we met uw hulp kunnen zorgen voor zo veel mogelijk pakketten met levensmiddelen voor deze groeiende groep mensen.

Een pakket kost omgerekend maar 20 euro, en bestaat uit o.a. suiker, olie, meel, rijst, vlees en vis in blik, zeep, en waspoeder. Dit is geen luxe kerstpakket zoals wij dat kennen, maar een pakket om de wintermaanden te kunnen overleven.

Doet u weer mee?