Mei 2016

Onze actie van Life4all voor Bahay Aurora is een groot succes geworden. Er is in totaal een bedrag van
€ 9.822.00 opgehaald!

Het volgende is er met het geld gedaan:
Van het totaalbedrag is er €1.500,- besteed aan diverse reparatiekosten. De wastafels waar de kinderen hun kleding in wassen waren kapot. De kranen deden het niet meer en de wasbakken waren ook kapot. Deze is nu gemaakt en heeft ook weer een likje verf gekregen. Daarnaast konden mensen van buitenaf in de opslag van Bahay Aurora komen. Er zat een opening in de golfplaten waardoor er regelmatig spullen werden gestolen. Alle golfplaten zijn vervangen waardoor er niets meer gestolen kan worden. Ook deze golfplaten zijn geverfd. Naast het kantoor was een kippenhok. De DSWD (Departement van Sociale zaken) had Bahay Aurora gewaarschuwd dat het niet hygiënisch genoeg was. Dit kippenhok is verwijderd en verplaatst naar een veel grotere ruimte, wat verder weg van de woongebouwen en de kinderen ligt. Om dit te doen moest er heel wat gesnoeid worden en een hekwerk geplaatst worden zodat de kippen niet kunnen ontsnappen. Van het overige geld is elektrische bedrading gekocht. De waterpomp die er nu staat verbruikte veel elektriciteit en de bedrading die er hing kon het niet aan. Hierdoor deden sommige lampen het niet en was de kans dat andere elektrische apparaten kapot zouden gaan, groot. Door de dikkere bedrading is dit probleem nu opgelost.

Er is €566,- naar de ‘special kids’ gegaan. Ella is een Filippijnse vrouw die vijf dagen in de week kinderen met een beperking opvangt. Met dit geld kan zij voor een jaar lang middelen kopen die ze nodig heeft voor haar lessen. Denk hierbij aan verf, tekenpapier, lijm, potloden enzovoort. Ook wordt hier één keer in de week eten van gekocht, want dan kookt Ella samen met één van de kinderen iets lekkers. Dat vinden de kinderen geweldig om te doen!

Bahay Aurora heeft 11 vaste medewerkers en een tweetal invalkrachten die gezamenlijk P 88.099 (€ 1.662,-) verdienen. Het resterende bedrag (€6.431,-) wordt gebruikt om de lonen van deze medewerkers uit te betalen. Voor Bahay Aurora is het altijd een hele uitgave om alle medewerkers te kunnen betalen. Van dit geld kunnen zij hun medewerkers dus ongeveer drie maanden uitbetalen.

Tot slot is er een speciale gift binnengekomen voor Jessy( €1.325.00 ) voor de reis en het verblijf van haar op de Filippijnen.

IMG_2027 IMG_0017 IMG_1622 IMG_0870 IMG_1639 IMG_1640 IMG_1642 IMG_1644 IMG_1891 IMG_1919 IMG_1963 IMG_1986

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hartelijk bedankt voor alle donaties!

Namens het gehele Life4all team,

Jessy Stavast