Speelgoedproject E.R. Childrens Home School in Port Elisabeth, Zuid-Afrika.

Op deze school worden kinderen opgevangen die door de justitie uit huis zijn geplaatst.

Lieve donoren,

Hartelijk bedankt voor de bijdrage die jullie geleverd hebben aan het project voor het Eastern Province Child and Youth Care Centre in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.  Met het geld dat is ingezameld hebben we hele mooie spullen voor de kinderen kunnen kopen voor de Kerstdagen en erna. Tijdens het kopen van de spullen heb ik het volgende in mijn achterhoofd gehouden:

  1. Het moet iets zijn waar de kinderen van genieten
  2. Het moet duurzaam zijn
  3. Het moet iets zijn waardoor de kinderen bepaalde vaardigheden leren.

Met deze drie punten in mijn achterhoofd heb ik de volgende inkopen gedaan; 50 dvd’s (voor alle leeftijdcategorien), gezelschaps spelletjes en boeken die een kind spelenderwijs vaardigheden leren zoals tellen en schrijven.

De dvd’s en gezelschapsspelletjes zullen ‘verhuurd’ worden aan de verschillende cottages. Door het te ‘verhuren’ is er een aanzienlijk kleinere kans dat dvd’s verdwijnen doordat er iemand verantwoordelijk wordt gehouden. Hierdoor leren de kinderen verantwoordelijkheid te nemen voor geleende items. Ook zullen de kinderen leren overleggen, aangezien ze samen een aantal dvd’s kunnen lenen. Gezelschapsspelletjes zullen de kinderen sociale vaardigheden leren, in groepen leren spelen en om te leren gaan met winst en verlies. De boeken met huiswerk zullen gekopieerd worden en daardoor zullen de boeken altijd bruikbaar blijven. Er was € 500,- nodig voor dit project en we zijn dankbaar te kunnen melden dat dit bedrag geheel door u werd gesponsord!

Jullie bijdrage levert werkelijk een bijdrage aan de levens van de kinderen!!!

Vriendelijke groeten

Lotte Peterson Schouten

(Lotte is geboren en getogen in Zutphen. Na een opleiding tot pedagoge is ze voor een stage vertrokken naar Zuid-Afrika. Daar werd ze verliefd op het land én op een Zuid-Afrikaan. Inmiddels getrouwd, geeft zij nu leiding aan het team op deze school).